Kategorie
aktualności

Sylwester 2017/2018

Bal Sylwestrowy 2 bleed.pdf

Kategorie
aktualności Bez kategorii

Restauracja Zamkowa – na Instagramie

Zapraszamy Was do dołączenia do naszego Instagrama 🙂

Dodając #restauracjazamkowa możecie dzielić się z nami zdjęciami ze swoich odwiedzin

#restauracjazamkowa #restauracja #szczecin

Kategorie
aktualności

Sylwester 2016/2017

Do końca listopada na hasło „ZAMKOWA NOC SYLWESTROWA” 10% rabatu na bilety!

 

menu_sylwestrowe

Zamkowa_reklama_sylwester 2017

Kategorie
aktualności

RESTAURANT WEEK FESTIVAL

Restauracja Zamkowa zdobyła pierwsze miejsce w kategorii ” Najlepsze jedzenie”

Dziękujemy wszystkim gościom za pozytywne opinie oraz naszemu ambasadorowi Przemkowi Nowakowi wraz z zespołem Rockasta za zaangażowanie w całą akcję.

Zapraszamy wszystkich smakoszy do nas.

 

 

 

Kategorie
aktualności

Wiosenna propozycja

Kolejna  wiosenna propozycja naszych kucharzy dostępna już od niedzieli – Sałatka z półgęska z kolorowymi warzywami, truskawką i melonem z musem malinowym

zapraszamy

Kategorie
aktualności

Walentynkowe propozycje

Dla wszystkich zakochańców  walentynkowe propozycje. Już niebawem przedstawimy Wam romantyczne wizje naszych kucharzy na ten wyjątkowy dzień koszt rezerwacji 50 zł ( do wykorzystania w naszej restauracji w walentynkowy wieczór)

Kategorie
aktualności

W niedzielę 31-01-2016 WIELKA GALA ŚLUBNA !!!

Macie już  zarezerwowany termin a może dopiero szukacie miejsca na zorganizowanie wesela … zapraszamy w niedzielę na nasze stoisko

Kategorie
aktualności

Kolacja sylwestrowa na Zamku

Hasłem przewodnim kolacji jest ” SPOTKANIE Z TRADYCJĄ”

Gwiazda wieczoru – Kabaret OT.TO

Znakomita kuchnia Restauracji Zamkowej

cena: 300 zł/os.

MENU SYLWESTROWE

Drink powitalny

Przystawka (serwowana indywidualnie)

Parfait z gęsich wątróbek w towarzystwie kryształowej galaretki z porto

Danie główne (serwowane indywidualnie)

Medaliony z polędwiczki wieprzowej podane na sosieprawdziwkowym z ziemniakami gratin

Deser (serwowany indywidualnie)

Szyfon czekoladowy

II Przystawka (serwowana indywidualnie)

Tatar w trzech odsłonach

II Danie gorące (serwowane indywidualnie)

Udko z kurczaka glazurowane w miodzie z nutą przypraw korzennych, podane z puree z marchewki, w sosie piernikowym

Bufet mini przekąsek podany po północy:

  • Koktajl z krewetek
  • Szaszłyczki drobiowe w maśle orzechowym
  • Jajeczne roladki z rukolą i parmezanem
  • Terrina z kurczaka z papryką
  • Rolada z kaczki podana na placku ziemniaczanym
  • Kostki łososiowe w sosie cytrynowym
  • Omlet z chrupiącymi warzywami
  • Paprykarz szczeciński
  • Polenta z kaszy kuskus z suszonym pomidorem i bazyliowym pesto
  • Śledź w żurawinie

Bufet słodki:

  • Trio czekoladowe
  • Bezy z musem truskawkowym
  • Sernik z białą czekoladą
  • Musy owocowe
  • Cynamonowe trufle

 Napoje: (bez limitu)

  • Soki owocowe ,woda mineralna, napoje gazowane
  • Kawa, herbata
  • Wódka Luksusowa
  • Wino białe, czerwone
  • Piwo
Kategorie
aktualności

Spotkania Wigilijne dla Firm.


PROPOZYCJA MENU – WIGILIA 100,- zł

 

Dania na ciepło – wariant I;

Zupa;

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie;

  • karp ( filet ) po polsku
  • ziemniak pieczony
  • mix pierogowy ( ruskie, kapusta z grzybami )

Dania na ciepło – wariant II;

Zupa;

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie;

  • roladki z pstrąga ( filet )
  • ziemniaki
  • mix pierogowy ( ruskie, kapusta z grzybami )

Zimne przekąski serwowane na półmiskach w „stół”;

  • śledzik marynowany w białym winie w łódce z cykorii
  • śledzie w zasmażanej cebuli z pieczarkami i pomidorami
  • łosoś w sosie ogórkowo – kawiorowym
  • pasztet wieprzowy
  • rulon z indyka faszerowany szpinakiem i serem
  • schab nadziewany śliwką

Deser – w formie bufetu;

  • kluski z makiem
  • makowiec
  • sernik

Napoje;

  • woda mineralna
  • kompot z suszu
  • lampka czerwonego wina

Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 100,- zł

 

PROPOZYCJA MENU – WIGILIA 60,- zł

 

I danie na ciepło;

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie na ciepło;

  • karp zapiekany w sosie beszamelowym
  • pierogi ruskie

Przystawki zimne;

  • sałatka jarzynowa
  • sałatka śledziowa z czerwoną fasolą
  • krokieciki z ciasta filo z kapustą i grzybami
  • terrina z wędzonego pstrąga

Napoje;

  • soki owocowe
  • woda mineralna

Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 60,

 

PROPOZYCJA MENU – WIGILIA 50,- zł

 

I danie na ciepło;

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie na ciepło;

  • gołąbki zapiekane z kaszą i grzybami w sosie podgrzybkowym
  • pierogi ruskie

Dania na słodko;

  • ciasto makowe / makowiec
  • sernik
  • keks staropolski
  • kluski z makiem

Napoje;

  • kompot z suszu
  • woda mineralna

Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 50,

 

Propozycja drobnych przekąsek wigilijnych – koktajlowych

 

Drobne przekąski serwowane w formie bufetu szwedzkiego:

  • Rolada z karpia z rodzynkami na pieczywie razowym
  • Różyczka z łososia faszerowana szpinakiem na pumperniklu
  • Mini sałatka śledziowa z jabłkiem
  • Pierożki z ciasta francuskiego z farszem:

ziemniaczana – serowym

z kapustą i grzybami

  • Paszteciki faszerowane grzybami i serem
  • Kapusta z grochem w miseczkach koktajlowych
  • Mini szaszłyki z panierowanych grzybów i sera brie
  • Rolada z soli z farszem z orzechów, śliwek i rodzynek w tartince
  • Drobne kanapeczki z pastą rybną
  • Kapelusze pieczarek faszerowane grzybami i kapustą

Drobne słodkie przekąski serwowane w formie bufetu szwedzkiego:

  • Pierożki z ciasta filo z makiem
  • Kluseczki z makiem i rodzynkami w miseczkach koktajlowych
  • Bakalie w otoczce miodowej w tartince
  • Kuleczki z masą czekoladowo -orzechową otoczone płatkami kokosowymi

Przekąski zimne – 5 szt. na każdą osobę

Przekąski na słodko – 2 szt. na każdą osobę

 Koszt zestawu zamknie się kwotą 50,- zł od każdej osoby.

 

Kategorie
aktualności

„Stara Rzeźnia” na Łasztowni

Jest nam niezmiernie miło poinformować Państwa o naszym nowym przedsięwzięciu, które planujemy realizować.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów w zakresie tworzenia kompleksowej i różnorodnej  oferty podjęliśmy wyzwanie związane z prowadzeniem nowej restauracji „Stara Rzeźnia” na Łasztowni.

Nasze wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej zostało zauważone i docenione  na rynku lokalnym i ponadregionalnym. Z uznaniem przyjęliśmy więc ofertę Firmy CSL, z którą podpisaliśmy  umowę o współpracy w zakresie wynajmu pomieszczeń restauracyjnych w budynku Starej Rzeźni.

Jako Firma z wieloletnią tradycją, dla której gastronomia jest pasją i zamiłowaniem, czujemy wielką satysfakcję z tego, iż zostaliśmy docenieni. Mamy nadzieję, że dzięki temu wyzwaniu stworzymy nową, rozpoznawalną  markę na szczecińskim rynku usług gastronomicznych.

Mamy nadzieję, że restauracja „Stara Rzeźnia” na Łasztowni stanie się, podobnie jak „Restauracja Zamkowa” wizytówką naszego miasta. Liczymy, że uda nam się stworzyć miejsce, które kojarzyć się będzie naszym gościom ze świetną kuchnia i przyjazną atmosferą.

Już wkrótce więcej informacji dotyczących otwarcia „Starej Rzeźni”!

rzeznia1