Kategorie
menu

Menu weselne

[czarny]WARIANT 1[/czarny]

Powitanie tradycyjne chlebem i solą, kieliszek wina musującego)

 ZUPA (jedna z propozycji)

  • Rosół z kury zagrodowej z makaronem domowym
  • Zupa krem

DANIE GŁÓWNE (jedna z propozycji)

  • Polędwica wieprzowa podana na puree ziemniaczanym z dodatkiem warzyw sezonowych
  • sos do wyboru: kurkowy, truflowy, z wędzonej śliwki, serowy
  • Konfitowane udo kacze podane z struclą ziemniaczaną i musem z czerwonej kapusty
  • Gicz jagnięca w sosie własnym z grillowanymi warzywami i puree chrzanowym

DESER (jedna z propozycji)

  • Lody
  • Beza/mascarpone/mus owocowy
  • Marcepan w sosie z owoców sezonowych

DANIE CIEPŁE SERWOWANE NA PÓŁMISKACH PO 21:00

  • Udko z kurczaka faszerowane cielęciną
  • Bitki wieprzowe na kapuście zasmażanej
  • Barszcz czerwony czysty

DANIE CIEPŁE SERWOWANE PO 24:00
(dwie z propozycji)

  • Żurek staropolski na żytnim zakwasie
  • Zupa gulaszowa
  • Flaki wołowe z kuleczkami cielęcymi

BUFET ZIMNY

  • Schab nadziewany śliwką kalifornijską
  • Karkówka w ziołach
  • Tatar wołowy lub z łososia
  • Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i serem feta
  • Ozorki wieprzowe po polsku z musem chrzanowym
  • Galantyna z drobiu
  • Pasztet z borówkami
  • Łosoś pod ogórkową łuską
  • Sledź w trzech odsłonach
  • Galaretka z golonki wieprzowej
  • Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i winogronem z sosem jogurtowym
  • Sałatka z serem zagrodowym i marynowanym burakiem
  • Sałatka na rukoli z karmelizowaną gruszką, serem lazur i orzechami
  • Przekąski koktajlowe w pięciu odsłonach (do wyboru z opcji bufet fingerfood)
  • Dodatki: pieczywo, masło, sosy zimne

 DESERY I SŁODKOŚCI

  • Tort weselny na bitej śmietanie
  • Wybór ciast i deserów koktajlowych
  • Owoce sezonowe filetowane świeżo krojone

NAPOJE
(serwowane bez limitu)

  • Kawa/herbata
  • Soki owocowe
  • Napoje gazowane
  • Woda mineralna Perlage

ALKOHOLE
(serwowane bez limitu)

  • Wódka biała krajowa
  • Wino białe i czerwone
  • Piwo beczkowe

Koszt przyjęcia weselnego uzależniony od liczby osób:

  • Przyjęcie weselne do 80 osób x 280 zł od 1 osoby
  • Przyjęcie weselne powyżej 80 osób x 260 zł od 1 osoby
  • Lokal restauracji zarezerwowany na imprezę weselną

 

[czarny]WARIANT 2[/czarny]

Powitanie tradycyjne chlebem i solą, kieliszek wina musującego) 

MENU DEGUSTACYJNE

Serwowane indywidualnie 

Siedmio setowe menu składające się najczęściej z amous bouche, przystawki,zupy, dwóch dań gorących i deseru. Menu degustacyjne jest propozycją Szefa Kuchni opartą na sezonowości i dostępności produktów regionalnych.

Menu degustacyjne może być uzupełnione bufetami dostępnymi w ofercie dodatkowej. 

Przykładowe menu degustacyjne

Amous Bouche
Marynowany rozbef  z majonezem szczypiorkowym na ptysiu

Przystawka
Rillete z łososia

Zupa
Krem z kalafiora z półgęskiem

Danie gorące
Schab z dzika z kaszanką i kurkami

Danie gorące II
Dorsz bałtycki na puree z wędzonego selera z sosem pomarańczowo – pieprzowym

Deser
Sorbet owocowy

Kolejność serwowania ustalana indywidualnie

DESERY I SŁODKOŚCI

Tort weselny na bitej śmietanie

NAPOJE
(serwowane bez limitu)

  • Kawa/herbata
  • Soki owocowe
  • Napoje gazowane
  • Woda mineralna Perlage

 Koszt w/w propozycji zamknie się w kwocie 200zł/os

 OFERTA DODATKOWA

 BUFET TRADYCYJNY

  • Schab nadziewany śliwką kalifornijską
  • Karkówka w ziołach
  • Tatar wołowy lub z łososia
  • Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i serem feta
  • Ozorki wieprzowe po polsku z musem chrzanowym
  • Galantyna z drobiu
  • Pasztet z borówkami
  • Łosoś pod ogórkową łuską
  • Sledź w trzech odsłonach
  • Galaretka z golonki wieprzowej
  • Sałatka z serem zagrodowym i marynowanym burakiem
  • Sałatka na rukoli z karmelizowaną gruszką, serem lazur i orzechami
  • Przekąski koktajlowe w pięciu odsłonach (do wyboru z opcji bufet fingerfood)
  • Dodatki: pieczywo, masło, sosy zimne

80ZŁ/OS

 BUFET RYB I OWOCÓW MORZA

  • Wędzone w całości jesiotry,sumy
  • Węgorz
  • Łosoś wędzony na ciepło i zimno
  • Pstrąg
  • Sielawa
  • Ostrygi
  • Krewetki
  • Minimum 30 osób

100zł/os

 KOLACJA SZEFA KUCHNI

  • Deska wędlin i kiełbas wędzonych
  • Smalec domowy z wędzonką
  • Ogórki małosolne lub kiszone
  • Grzyby marynowane z cebulą
  • Chleb wiejski
  • Udziec wieprzowy pieczony w całości
  • Chrzan,musztarda

2000zł

 BUFET Z PIEROGAMI
(do wyboru 3 rodzaje)

  • Pierogi z gęsiną
  • Pierogi z dziczyzną
  • Pierogi ruskie
  • Pierogi z mięsem
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Pierogi ze szpinakiem

20 zł/os

 BUFET PRZEKĄSEK FINGER FOOD
(do wyboru 8 -10 pozycji)

  • Rozbef w sosie teriaki na ptysiu
  • Łosoś w liściach nori
  • Tortilla w trzech odsłonach
  • Omlet z wędzonym łososiem
  • Sajgonki z krewetkami, warzywne lub z kurczakiem
  • Ligawa suszona z piklami
  • Ptysie z wątróbką
  • Koszyczki parmezanowe z sałatką krabową
  • Rolada z kaczki na placku ziemniaczanym
  • Foie gras z gęsi
  • Tatar wołowy na pieczywie razowym
  • Roladki z cukini nadziewane warzywami z dodatkiem migdałów
  • Roladki z szynki, żółtego sera i ricottą na pieczywie
  • Pierożki z ciasta francuskiego faszerowane pieczarkami,szpinakiem
  • Łosoś na blinach
  • Sałatka z kuskusem
  • Sałatka z owocami morza
  • Kiełbasa z dorsza

50zł/os

 BUFET WEGAŃSKO – WEGETARIAŃSKI

  • Carpaccio z buraka z serem zagrodowym
  • Tofu w pomidorach
  • Hummus z podpłomykiem
  • Sałatka na rukoli z ananasem i cieciorką
  • Sałatka z avocado
  • Przekąski koktajlowe do wyboru (bufet fingerfood 3szt)

30zł/os

 DESKA SERÓW

Wybór serów tradycyjnych i zagrodowych z przekąskami podkreślającymi ich smak (oliwki,owoce suszone, winogrona, orzechy itp.)

  • Bagietki i grasisni
  • Konfitury owocowe
  • Minimum 10 osób

50zł/os

 BUFET SŁODKI
(do wyboru 5 -7 propozycji) 

  • Ciasta
  • Szarlotka
  • Sernik domowy,sernik z gruszką
  • Tiramisu
  • Tarta czekoladowa, owocowa
  • Ciasto drożdżowe z owocami
  • Ciasto marchewkowe z mascarpone
  • Szyfon czekoladowy 

Desery koktajlowe 

  • Mus owocowy
  • Creme brulle
  • Pana Cotta
  • Coctail malinowy na bazie jogurtu
  • Pudding czekoladowy
  • Marcepan w owocach sezonowych
  • Babeczki z kajmakiem
  • Beza z mascarpone owocowym

Minimum 20 osób

35zł/os

 Uzupełnieniem bufetu słodkiego mogą być lemoniady przygotowywane z owoców sezonowych

galeria-wesele-w-szczecinie