[czarny]WARIANT 1[/czarny]
Powitanie tradycyjne chlebem i solą, kieliszek wina musującego)
ZUPA (jedna z propozycji)
- Rosół z kury zagrodowej z makaronem domowym
- Zupa krem
DANIE GŁÓWNE (jedna z propozycji)
- Polędwica wieprzowa podana na puree ziemniaczanym z dodatkiem warzyw sezonowych
- sos do wyboru: kurkowy, truflowy, z wędzonej śliwki, serowy
- Konfitowane udo kacze podane z struclą ziemniaczaną i musem z czerwonej kapusty
- Gicz jagnięca w sosie własnym z grillowanymi warzywami i puree chrzanowym
DESER (jedna z propozycji)
- Lody
- Beza/mascarpone/mus owocowy
- Marcepan w sosie z owoców sezonowych
DANIE CIEPŁE SERWOWANE NA PÓŁMISKACH PO 21:00
- Udko z kurczaka faszerowane cielęciną
- Bitki wieprzowe na kapuście zasmażanej
- Barszcz czerwony czysty
DANIE CIEPŁE SERWOWANE PO 24:00
(dwie z propozycji)
- Żurek staropolski na żytnim zakwasie
- Zupa gulaszowa
- Flaki wołowe z kuleczkami cielęcymi
BUFET ZIMNY
- Schab nadziewany śliwką kalifornijską
- Karkówka w ziołach
- Tatar wołowy lub z łososia
- Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i serem feta
- Ozorki wieprzowe po polsku z musem chrzanowym
- Galantyna z drobiu
- Pasztet z borówkami
- Łosoś pod ogórkową łuską
- Sledź w trzech odsłonach
- Galaretka z golonki wieprzowej
- Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i winogronem z sosem jogurtowym
- Sałatka z serem zagrodowym i marynowanym burakiem
- Sałatka na rukoli z karmelizowaną gruszką, serem lazur i orzechami
- Przekąski koktajlowe w pięciu odsłonach (do wyboru z opcji bufet fingerfood)
- Dodatki: pieczywo, masło, sosy zimne
DESERY I SŁODKOŚCI
- Tort weselny na bitej śmietanie
- Wybór ciast i deserów koktajlowych
- Owoce sezonowe filetowane świeżo krojone
NAPOJE
(serwowane bez limitu)
- Kawa/herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna Perlage
ALKOHOLE
(serwowane bez limitu)
- Wódka biała krajowa
- Wino białe i czerwone
- Piwo beczkowe
Koszt przyjęcia weselnego uzależniony od liczby osób:
- Przyjęcie weselne do 80 osób x 280 zł od 1 osoby
- Przyjęcie weselne powyżej 80 osób x 260 zł od 1 osoby
- Lokal restauracji zarezerwowany na imprezę weselną
[czarny]WARIANT 2[/czarny]
Powitanie tradycyjne chlebem i solą, kieliszek wina musującego)
MENU DEGUSTACYJNE
Serwowane indywidualnie
Siedmio setowe menu składające się najczęściej z amous bouche, przystawki,zupy, dwóch dań gorących i deseru. Menu degustacyjne jest propozycją Szefa Kuchni opartą na sezonowości i dostępności produktów regionalnych.
Menu degustacyjne może być uzupełnione bufetami dostępnymi w ofercie dodatkowej.
Przykładowe menu degustacyjne
Amous Bouche
Marynowany rozbef z majonezem szczypiorkowym na ptysiu
Przystawka
Rillete z łososia
Zupa
Krem z kalafiora z półgęskiem
Danie gorące
Schab z dzika z kaszanką i kurkami
Danie gorące II
Dorsz bałtycki na puree z wędzonego selera z sosem pomarańczowo – pieprzowym
Deser
Sorbet owocowy
Kolejność serwowania ustalana indywidualnie
DESERY I SŁODKOŚCI
Tort weselny na bitej śmietanie
NAPOJE
(serwowane bez limitu)
- Kawa/herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna Perlage
Koszt w/w propozycji zamknie się w kwocie 200zł/os
OFERTA DODATKOWA
BUFET TRADYCYJNY
- Schab nadziewany śliwką kalifornijską
- Karkówka w ziołach
- Tatar wołowy lub z łososia
- Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i serem feta
- Ozorki wieprzowe po polsku z musem chrzanowym
- Galantyna z drobiu
- Pasztet z borówkami
- Łosoś pod ogórkową łuską
- Sledź w trzech odsłonach
- Galaretka z golonki wieprzowej
- Sałatka z serem zagrodowym i marynowanym burakiem
- Sałatka na rukoli z karmelizowaną gruszką, serem lazur i orzechami
- Przekąski koktajlowe w pięciu odsłonach (do wyboru z opcji bufet fingerfood)
- Dodatki: pieczywo, masło, sosy zimne
80ZŁ/OS
BUFET RYB I OWOCÓW MORZA
- Wędzone w całości jesiotry,sumy
- Węgorz
- Łosoś wędzony na ciepło i zimno
- Pstrąg
- Sielawa
- Ostrygi
- Krewetki
- Minimum 30 osób
100zł/os
KOLACJA SZEFA KUCHNI
- Deska wędlin i kiełbas wędzonych
- Smalec domowy z wędzonką
- Ogórki małosolne lub kiszone
- Grzyby marynowane z cebulą
- Chleb wiejski
- Udziec wieprzowy pieczony w całości
- Chrzan,musztarda
2000zł
BUFET Z PIEROGAMI
(do wyboru 3 rodzaje)
- Pierogi z gęsiną
- Pierogi z dziczyzną
- Pierogi ruskie
- Pierogi z mięsem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi ze szpinakiem
20 zł/os
BUFET PRZEKĄSEK FINGER FOOD
(do wyboru 8 -10 pozycji)
- Rozbef w sosie teriaki na ptysiu
- Łosoś w liściach nori
- Tortilla w trzech odsłonach
- Omlet z wędzonym łososiem
- Sajgonki z krewetkami, warzywne lub z kurczakiem
- Ligawa suszona z piklami
- Ptysie z wątróbką
- Koszyczki parmezanowe z sałatką krabową
- Rolada z kaczki na placku ziemniaczanym
- Foie gras z gęsi
- Tatar wołowy na pieczywie razowym
- Roladki z cukini nadziewane warzywami z dodatkiem migdałów
- Roladki z szynki, żółtego sera i ricottą na pieczywie
- Pierożki z ciasta francuskiego faszerowane pieczarkami,szpinakiem
- Łosoś na blinach
- Sałatka z kuskusem
- Sałatka z owocami morza
- Kiełbasa z dorsza
50zł/os
BUFET WEGAŃSKO – WEGETARIAŃSKI
- Carpaccio z buraka z serem zagrodowym
- Tofu w pomidorach
- Hummus z podpłomykiem
- Sałatka na rukoli z ananasem i cieciorką
- Sałatka z avocado
- Przekąski koktajlowe do wyboru (bufet fingerfood 3szt)
30zł/os
DESKA SERÓW
Wybór serów tradycyjnych i zagrodowych z przekąskami podkreślającymi ich smak (oliwki,owoce suszone, winogrona, orzechy itp.)
- Bagietki i grasisni
- Konfitury owocowe
- Minimum 10 osób
50zł/os
BUFET SŁODKI
(do wyboru 5 -7 propozycji)
- Ciasta
- Szarlotka
- Sernik domowy,sernik z gruszką
- Tiramisu
- Tarta czekoladowa, owocowa
- Ciasto drożdżowe z owocami
- Ciasto marchewkowe z mascarpone
- Szyfon czekoladowy
Desery koktajlowe
- Mus owocowy
- Creme brulle
- Pana Cotta
- Coctail malinowy na bazie jogurtu
- Pudding czekoladowy
- Marcepan w owocach sezonowych
- Babeczki z kajmakiem
- Beza z mascarpone owocowym
Minimum 20 osób
35zł/os
Uzupełnieniem bufetu słodkiego mogą być lemoniady przygotowywane z owoców sezonowych