PROPOZYCJA MENU – WIGILIA 100,- zł
Dania na ciepło – wariant I;
Zupa;
- barszcz czerwony z uszkami
II danie;
- karp ( filet ) po polsku
- ziemniak pieczony
- mix pierogowy ( ruskie, kapusta z grzybami )
Dania na ciepło – wariant II;
Zupa;
- barszcz czerwony z uszkami
II danie;
- roladki z pstrąga ( filet )
- ziemniaki
- mix pierogowy ( ruskie, kapusta z grzybami )
Zimne przekąski serwowane na półmiskach w „stół”;
- śledzik marynowany w białym winie w łódce z cykorii
- śledzie w zasmażanej cebuli z pieczarkami i pomidorami
- łosoś w sosie ogórkowo – kawiorowym
- pasztet wieprzowy
- rulon z indyka faszerowany szpinakiem i serem
- schab nadziewany śliwką
Deser – w formie bufetu;
- kluski z makiem
- makowiec
- sernik
Napoje;
- woda mineralna
- kompot z suszu
- lampka czerwonego wina
Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 100,- zł
PROPOZYCJA MENU – WIGILIA 60,- zł
I danie na ciepło;
- barszcz czerwony z uszkami
II danie na ciepło;
- karp zapiekany w sosie beszamelowym
- pierogi ruskie
Przystawki zimne;
- sałatka jarzynowa
- sałatka śledziowa z czerwoną fasolą
- krokieciki z ciasta filo z kapustą i grzybami
- terrina z wędzonego pstrąga
Napoje;
- soki owocowe
- woda mineralna
Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 60,
PROPOZYCJA MENU – WIGILIA 50,- zł
I danie na ciepło;
- barszcz czerwony z uszkami
II danie na ciepło;
- gołąbki zapiekane z kaszą i grzybami w sosie podgrzybkowym
- pierogi ruskie
Dania na słodko;
- ciasto makowe / makowiec
- sernik
- keks staropolski
- kluski z makiem
Napoje;
- kompot z suszu
- woda mineralna
Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 50,
Propozycja drobnych przekąsek wigilijnych – koktajlowych
Drobne przekąski serwowane w formie bufetu szwedzkiego:
- Rolada z karpia z rodzynkami na pieczywie razowym
- Różyczka z łososia faszerowana szpinakiem na pumperniklu
- Mini sałatka śledziowa z jabłkiem
- Pierożki z ciasta francuskiego z farszem:
– ziemniaczana – serowym
– z kapustą i grzybami
- Paszteciki faszerowane grzybami i serem
- Kapusta z grochem w miseczkach koktajlowych
- Mini szaszłyki z panierowanych grzybów i sera brie
- Rolada z soli z farszem z orzechów, śliwek i rodzynek w tartince
- Drobne kanapeczki z pastą rybną
- Kapelusze pieczarek faszerowane grzybami i kapustą
Drobne słodkie przekąski serwowane w formie bufetu szwedzkiego:
- Pierożki z ciasta filo z makiem
- Kluseczki z makiem i rodzynkami w miseczkach koktajlowych
- Bakalie w otoczce miodowej w tartince
- Kuleczki z masą czekoladowo -orzechową otoczone płatkami kokosowymi
Przekąski zimne – 5 szt. na każdą osobę
Przekąski na słodko – 2 szt. na każdą osobę
Koszt zestawu zamknie się kwotą 50,- zł od każdej osoby.