wigilia2015

Spotkania Wigilijne dla Firm.


PROPOZYCJA MENU – WIGILIA 100,- zł

 

Dania na ciepło – wariant I;

Zupa;

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie;

  • karp ( filet ) po polsku
  • ziemniak pieczony
  • mix pierogowy ( ruskie, kapusta z grzybami )

Dania na ciepło – wariant II;

Zupa;

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie;

  • roladki z pstrąga ( filet )
  • ziemniaki
  • mix pierogowy ( ruskie, kapusta z grzybami )

Zimne przekąski serwowane na półmiskach w „stół”;

  • śledzik marynowany w białym winie w łódce z cykorii
  • śledzie w zasmażanej cebuli z pieczarkami i pomidorami
  • łosoś w sosie ogórkowo – kawiorowym
  • pasztet wieprzowy
  • rulon z indyka faszerowany szpinakiem i serem
  • schab nadziewany śliwką

Deser – w formie bufetu;

  • kluski z makiem
  • makowiec
  • sernik

Napoje;

  • woda mineralna
  • kompot z suszu
  • lampka czerwonego wina

Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 100,- zł

 

PROPOZYCJA MENU – WIGILIA 60,- zł

 

I danie na ciepło;

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie na ciepło;

  • karp zapiekany w sosie beszamelowym
  • pierogi ruskie

Przystawki zimne;

  • sałatka jarzynowa
  • sałatka śledziowa z czerwoną fasolą
  • krokieciki z ciasta filo z kapustą i grzybami
  • terrina z wędzonego pstrąga

Napoje;

  • soki owocowe
  • woda mineralna

Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 60,

 

PROPOZYCJA MENU – WIGILIA 50,- zł

 

I danie na ciepło;

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie na ciepło;

  • gołąbki zapiekane z kaszą i grzybami w sosie podgrzybkowym
  • pierogi ruskie

Dania na słodko;

  • ciasto makowe / makowiec
  • sernik
  • keks staropolski
  • kluski z makiem

Napoje;

  • kompot z suszu
  • woda mineralna

Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 50,

 

Propozycja drobnych przekąsek wigilijnych – koktajlowych

 

Drobne przekąski serwowane w formie bufetu szwedzkiego:

  • Rolada z karpia z rodzynkami na pieczywie razowym
  • Różyczka z łososia faszerowana szpinakiem na pumperniklu
  • Mini sałatka śledziowa z jabłkiem
  • Pierożki z ciasta francuskiego z farszem:

ziemniaczana – serowym

z kapustą i grzybami

  • Paszteciki faszerowane grzybami i serem
  • Kapusta z grochem w miseczkach koktajlowych
  • Mini szaszłyki z panierowanych grzybów i sera brie
  • Rolada z soli z farszem z orzechów, śliwek i rodzynek w tartince
  • Drobne kanapeczki z pastą rybną
  • Kapelusze pieczarek faszerowane grzybami i kapustą

Drobne słodkie przekąski serwowane w formie bufetu szwedzkiego:

  • Pierożki z ciasta filo z makiem
  • Kluseczki z makiem i rodzynkami w miseczkach koktajlowych
  • Bakalie w otoczce miodowej w tartince
  • Kuleczki z masą czekoladowo -orzechową otoczone płatkami kokosowymi

Przekąski zimne – 5 szt. na każdą osobę

Przekąski na słodko – 2 szt. na każdą osobę

 Koszt zestawu zamknie się kwotą 50,- zł od każdej osoby.