Menu wigilijne

 

 WARIANT I

Zupa

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie

  • karp ( filet ) po polsku
  • ziemniak pieczony
  • mix pierogowy ( ruskie, kapusta z grzybami )

 Dania na ciepło – wariant II

Zupa;

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie

  • roladki z pstrąga ( filet )
  • ziemniaki
  • mix pierogowy ( ruskie, kapusta z grzybami )

 Zimne przekąski serwowane na półmiskach w „stół”

  • śledzik marynowany w białym winie w łódce z cykorii
  • śledzie w zasmażanej cebuli z pieczarkami i pomidorami
  • łosoś w sosie ogórkowo – kawiorowym
  • pasztet wieprzowy
  • rulon z indyka faszerowany szpinakiem i serem
  • schab nadziewany śliwką

Deser – w formie bufetu

  • kluski z makiem
  • makowiec
  • sernik

Napoje

  • woda mineralna
  • kompot z suszu
  • lampka czerwonego wina

 Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 100 zł

 

WARIANT II

  I danie na ciepło

  • barszcz czerwony z uszkami

II danie na ciepło

  • karp zapiekany w sosie beszamelowym
  • pierogi ruskie

Przystawki zimne

  • sałatka jarzynowa
  • sałatka śledziowa z czerwoną fasolą
  • krokieciki z ciasta filo z kapustą i grzybami
  • terrina z wędzonego pstrąga

Napoje;

  • soki owocowe
  • woda mineralna

 Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 60 zł


WARIANT III

 I danie na ciepło

  • barszcz czerwony z uszkami

                                   II danie na ciepło                                     

  • gołąbki zapiekane z kaszą i grzybami w sosie podgrzybkowym
  • pierogi ruskie

  Dania na słodko

  • ciasto makowe / makowiec
  • sernik
  • keks staropolski
  • kluski z makiem

 Napoje;

  • kompot z suszu
  • woda mineralna

 Koszt konsumpcji zamknie się kwotą 50,-

PROPOZYCJA DROBNYCH PRZEKĄSEK WIGILIJNYCH

  Drobne przekąski serwowane w formie bufetu szwedzkiego:

  • Rolada z karpia z rodzynkami na pieczywie razowym
  • Różyczka z łososia faszerowana szpinakiem na pumperniklu
  • Mini sałatka śledziowa z jabłkiem
  • Pierożki z ciasta francuskiego z farszem:

– ziemniaczana- serowym

– z kapustą i grzybami

  • Paszteciki faszerowane grzybami i serem
  • Kapusta z grochem w miseczkach koktajlowych
  • Mini szaszłyki z panierowanych grzybów i sera brie
  • Rolada z soli z farszem z orzechów, śliwek i rodzynek w tartince
  • Drobne kanapeczki z pastą rybną
  • Kapelusze pieczarek faszerowane grzybami i kapustą

Drobne słodkie przekąski serwowane w formie bufetu szwedzkiego:

  • Pierożki z ciasta filo z makiem
  • Kluseczki z makiem i rodzynkami w miseczkach koktajlowych
  • Bakalie w otoczce miodowej w tartince
  • Kuleczki z masą czekoladowo -orzechową otoczone płatkami kokosowymi

Przekąski zimne – 5 szt. na każdą osobę

Przekąski na słodko – 2 szt. na każdą osobę

 Koszt zestawu zamknie się kwotą 50 zł od każdej osoby